Mästerskapsledaren siktar på poängen

Med bara en tävling kvar innan säsongens halvtidsvila är det Roar Lindland som fortsatt leder förarmästerskapet i Carrera – GT Cup. Efter dubbelsegern senast i Göteborg ligger fokus stenhårt på Västkustloppet som körs första helgen i juli.

Flash Engineering-föraren Roar Lindland startade årets säsong med seger i premiären på Karlskoga Motorstadion i maj månad. Följande tävling på Anderstorp Raceway resulterade i en fjärdeplats följt av dubbelseger i inbjudningstävlingen GT Sprint Cup på Göteborg City Arena.

Inför Västkustloppet i Falkenberg den sjunde juli leder Roar mästerskapet med nio poäng, och fokus ligger helt och hållet på att plocka fler.
– Jag har fått en jättebra start på säsongen. Fått bra poäng som är viktiga att ha med sig, men vi siktar hela tiden fortsatt framåt, säger Roar och fortsätter;
– Vi tar ett race i taget. Det är mycket kvar av säsongen och det kan bli tufft, men vi gör samma sak som inför varje race. Fokuserar stenhårt och förbereder oss mentalt.

Då GT Sprint Cup i Göteborg var en inbjudningstävling kan Roar inte tillgodoräkna sig några poäng därifrån till mästerskapet, något som ändå inte hindrade honom från att ge maximalt. Till Västkustloppet räknas återigen poängen, och fokuseringen är densamma.
– Falkenberg är en trevlig bana som jag gillar. Stora skillnader från Göteborg och landets snabbaste bana, men samtidigt en mycket rolig bana, fortsätter Roar.

Säsongens tre tävlingshelger hittills har gett teamet tid att arbeta fram en strategi och ett upplägg för tävlingshelgerna.
– Vi har fått till en bra plan som följs upp under varje tävling. Vi jobbar stenhårt med våra mål och följer planen till punkt och pricka. Vi laddar på maximalt och kämpar för varje poäng, avslutar Roar.

Förarmästerskapet kategori 1 – Carrera – GT Cup
43 p – Roar Lindland
34 p – Erik Jonsson
33 p – Patrik Skoog
26 p – Lars-Bertil Rantzow
23 p – Mattias Stålknapp
21 p – Peter Jervemyr
18 p – Håkan Ricknäs
18 p – Micael Ljungström
13 p – Matte Karlsson
8 p – Arne Jörgensen
8 p – Petter Ödegaard
7 p – Geir Svensen
6 p – David von Schinkel

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda