Löfqvist hoppas på mer motstånd

Två tävlingar har avverkats i Carrera – GT Cup och Johan Löfqvist leder kategori två överlägset. Fjolårstvåan från Porsche GT3 Cup Challenge siktar nu på mästerskapsseger, men önskar sig ändå mer motstånd på vägen mot guldet.

– En bra säsong hittills med bra upplägg på tävlingshelgerna. Bilen har vi bättre koll på nu och det går lite lättare än förra säsongen. Dessutom är det både viktigt och väldigt roligt med mer åktid och fredagstesterna. Passar mig bra som vill så mycket som möjligt under helgerna, säger Johan.

Årets två segrar på Karlskoga Motorstadion och Anderstorp Raceway har gett Johan ett ordentligt försprång i mästerskapstabellen för kategori två. Närmaste konkurrent ligger 30 poäng ner.
– Anderstorp var en fantastiskt rolig bana att åka på, undantaget försäsongstesterna var förra helgen premiär för mig. Härligt med bankade kurvor, bra storlek och möjlighet att verkligen dra ut bilen. Oerhört roligt! säger Johan.

I Carrera – GT Cup kategori två tävlar Porsche 911 GT3 Cup-bilar med årsmodell 2005–2009, jämfört med kategori ett där bilar nyare från 2010 och framåt tävlar. Trots att de äldre bilarna har 30 hästkrafter färre, smalare bakdäck och mindre downforce har Johan haft flera kamper på banan med de nyare och snabbare bilarna.
– Hade senast på Anderstorp jätterolig fight med kategori ett-bilarna, men det blir svårt i längden när de har mer pulver och kan dra på mycket mer ut ur kurvorna, säger Johan.

Johan har siktet inställd på mästerskapsseger, men ändå önskar han sig ett mer konsekvent motstånd med de äldre bilarna. Målet är att som kategori två-mästare ta del av TTA – Junior Program och få medverka i testdagen av TTA-bil. En möjlighet alla mästerskapssegrare i supportklasserna i TTA – Elitserien i Racing blir inbjudna till.
– En fantastisk möjlighet som jag verkligen hoppas nå. Det vore roligt, men gärna med lite motstånd längs vägen, säger Johan.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda