Lindland, Jervemyr och Skoog på pallen

Norrmannen som dominerat samtliga körpass på Göteborg City Race under helgen ledde från start till mål och segrade överlägset framför Peter Jervemyr och Patrik Skoog. I GTB-klassen segrade Chris Midmark framför prins Carl Philip på andraplats.

– Ett helt perfekt race. Tog starten och kunde direkt dra upp en lucka bakåt, säger Roar Lindland och fortsätter.
– Vi har jobbat mycket på bilen under helgen och det är mekaniker och ingenjör som ska ha en stor del av äran. Nu hade jag en helt perfekt bil, en njutning att köra och jag kände igen mig från segern i Karlskoga. Superskönt!

Bakom Roar tampades Peter Jevermyr och Patrik Skoog och andra- och tredjeplatsen. Jervemyr gjorde först en kanonstart och tog Skoog i första kurvan, men missade därefter en växel och Skoog tog tillbaka sin andraplats.
– En bra start blev en katastrofstart, blev dessutom blött runt banan och halt men hade häng på Skoog och kunde ta mig förbi honom under loppets gång. Känns otroligt bra, säger Jervemyr.

Patrik Skoog tävlar i helgen med sin äldre Porsche 911 GT3 Cup-bil sedan den ordinare, nyare bilen, inte hunnit bli lagad efter kraschen i Anderstorp. Den äldre bilen har lägre effekt och sämre downforce, att Skoog ändå kunde hamna på pallen var bättre än vad han hade hoppats på.
– Fantastiskt roligt och ett stort tack till hela teamet som gett mig en fantastisk bil. Hade inte vridmomentet att hålla Jervemyr bakom mig, hans bil var mycket snabbare ut ur kurvorna, säger Skoog.

I GTB-klassen segrade Chris Midmark. Fredagen var första gången han någonsin var på banan, men han har trots det varit snabbast i klassen under tidigare körpass.
– Känns fantastiskt, det var tufft i början med blöt bana. Tog det lugnt och försiktigt, men allt eftersom de torkade upp kunde jag gå snabbare och skapa en liten lucka, säger Chris.

Martin Nelson, Ferrari 458, som startade från åttonde plats tog direkt placeringar i starten, men hamnade i ytterspåret i första vänstersvängen. Där blev han uttryckt, krokade lätt ihop med Ljungström och knäckte kylaren.
– Surt, fick en bra start och kändes bra, men det var inget att göra åt. Bara att parkera, säger Nelson uppgivet.

Micael Ljungström fick senare bryta efter att ha gått ihop med Martin Sventén i en Ford Mustang i nya hårnålen.
– Skulle varva Mustangen på insidan men han såg nog inte mig, så smackare rätt in i sidan, säger Ljungström som fick bryta med trasig kylare.
Lennart Bohlin, Aston Martin, bröt även han racet efter att ha bilen uppträtt oroligt i bakvagnen.

Nästa race i GT Sprint Cup startar klockan 14:00 på Göteborg City Arena.

Se här för resultat.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda