Jörgensen Racing Team tar omtag

Femteplats, sjätteplats och avåkningar. Säsongens två inledande tävlingar har inte gått helt enligt plan för teamkollegerna Peter Jervemyr och Arne Jörgensen. Ändå har de bevisat sin snabbhet och tar nytt grepp till Göteborg City Race. Där hägrar pallen.

Peter Jervemyr och Arne Jörgensen som slagit sig samman till det egna teamet Jörgensen Racing Team lovade inför säsongen att någon av dem ska hålla i mästerskapspokalen efter säsongen. Än finns det goda chanser att lyckas, men det kräver ordentliga prestationer. Under helgens sprinttävlingar i Göteborg kan de inte tillgodoräkna sig några poäng, men ändå slipa på körningen inför nästa Carrera – GT Cup-race.
– Jag har nog aldrig varit med taggad inför ett race, säger Jervemyr om Göteborg och fortsätter;
– Roligt med två sprintrace där vi får slåss med ännu snabbare bilar, det gick ju bra sist i GT-racet på Anderstorp. Det blir andra gången på Göteborgsbanan, kommer bli roligt som fan.

Under senaste tävlingshelgen i Anderstorp för Carrera – GT Cup var Peter Jervemyr bara fem hundradelar från tredje bästa kvaltid och drygt två tiondelar från andraplatsen. Arne Jörgensen snurrade olyckligt av banan under de inledande varven under kvalet och mäktade inte med mer än tionde bästa tid – milsvid från andraplatsen i säsongspremiären.
– Anderstorp blev inte riktigt som vi hade velat. Vi hade ont om testtid när ena passet regnade bort. Samtidigt hade vi ingen tidigare data från banan, säger Peter.

Teamets ingenjör, Magnus Karlsson från Mtech, hade inte varit på banan sedan 2006, och då med 996:or. Ändå lyckades de enligt Peter få till en hyfsad kval-setup, men den höll inte till racet.
– Kände direkt under racet att jag inte hängde med. Överkörde och var tvungen att stänga bakåt, men låg länge i samma tempo som Erik Jonsson. Plötsligt gjorde jag generalfel och trodde att racet var längre än vad det var. Släppte förbi Erik på raksträckan och tänkte att han skulle ta ikapp på de framför. När jag sedan såg målflaggan insåg jag att jag gjort bort mig, speciellt då Erik och jag fortfarande höll samma tempo. Surt, säger Peter.

Under eftermiddagens Swedish GT-race delade Peter och Arne bil och lyckades betydligt bättre med inställningarna, med varvtider avsevärt snabbare än under Carrera– GT Cup-racet.
– Bordar gott inför Göteborg, där tar vi nya tag och pallplatsen hägrar, intygar Jervemyr.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda