Flash Engineering segrar i båda klasserna – Jörgensen Racing Team tvåa och trea

Roar Lindland tog i andra GT Sprint Cup-racet helgens andra seger framför teamkollegerna Arne Jörgensen på andra- och Peter Jervemyr på tredjeplats. I GTB stod prins Carl Philip som segrare efter en rafflande fight.

Arne Jörgensen var blixtsnabb iväg när starten av det andra GT-racet på Göteborg City Arena gick. Han passerade snabbt Roar Lindland och tog över ledningen, men Roar var lika snabbt tillbaka och satte direkt in attacker för att återigen bli etta. Han passerar Jörgensen efter ett par varv, men då hade de båda skapat en lucka bakåt och kunde ostört ta sina Porsche-bilar i mål på första respektive andra plats.
– En fantastiskt underbar helg. Mycket folk på plats och solen skiner, det här är definitivt bästa helgen för en dubbelseger. Teamet har gjort ett superjobb med bilen den här helgen och jag kan inte annat än att tacka dem. Det här var en perfekt uppladdning inför Falkenberg om tre veckor, säger Roar.

Bakom de två tampades Patrik Skoog och Peter Jervemyr om tredjeplatsen, där Jervemyrs blå Porsche drog det längsta strået och kämpade sig förbi Skoog och la beslag på tredjeplatsen.
– Fantastiskt! Det här har jag väntat på länge, förbannat skönt och otroligt roligt, säger Jörgensen.
– Äntligen står skåpet där det ska stå! Ett skitroligt race. Jag hade en bra fight mot Skoog och gjorde några attacker som till slut lyckades. Allt blir bara bättre och bättre, säger teamkollegan Jervemyr.

Skoog tävlar i helgen med sin Porsche 911 GT3 Cup av föregående generation. Han har tidigare konstaterat att den inte har samma driv ut ur kurvorna på grund av lägre effekt och sämre vridmoment, något som alltså inte räckte till mot Jervemyr i dag.

Racets tätaste fight stod om ledningen i GTB-klassen mellan prins Carl Philip och Chris Midmark i varsin BMW M3. Midmark hade problem med växellådan och missade trean i starten och prinsen tog sig förbi. En tät fight inleddes som slutade med att Midmark kör på prins Carl Philip under inbromsningen till kurvan innan start och mål. Prinsen snurrar men är snabbt igång, dock med tappad ledning. Tre varv innan målgång blir Midmark dock bestraffad med drive through för påkörningen och prins Carl Philip kan återigen gå upp i ledning och behålla den in i mål.
– En underbar seger och roligt race. Det bjöd på hårt motstånd, men en fantastisk känsla att få stå högst på pallen, säger prins Carl Philip.

Under de inledande varven kolliderade Erik Jonsson med Matte Karlsson i den nya hårnålen. Jonsson gjorde en djupdykning i ett försök att ta innerspår, men där var Karlsson som snurrade och tappade till sista plats. Jonsson fick bryta med trasig kylare.
– Förbannat tråkigt. Vi hade en bra inledning på helgen men det här är inget annat än trist, säger Matte som ändå tog sig upp till sjunde plats innan mål.

Resultat race 2 – GT Sprint Cup – Göteborg City Race
1 Roar Lindland Porsche 911 GT3 Cup
2 Arne Jörgensen Porsche 911 GT3 Cup +6.395
3 Peter Jervemyr Porsche 911 GT3 Cup +9.085
4 Patrik Skoog Porsche 911 GT3 Cup +9.851
5 Martin Nelson Ferrari 458 +21.840
6 Micael Ljungström Porsche 911 GT3 Cup +22.588
7 Matte Karlsson Porsche 911 GT3 Cup +43.986
8 Carl Philip Bernadotte BMW M3 +1 varv
9 Aleksander Schjerpen Ginetta G50 +1 varv
10 Chris Midmark BMW M3 +1 varv

Se här för kompletta resultat.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda