Erik fokuserar på mästerskapet

En fjärdeplats och ett brutet race. Det blev facit för Erik Jonsson i GT Sprint Cup under Göteborg City Race, men i GT Cup-mästerskapet är han fortsatt tvåa.
– I Göteborg körde vi med insidan av huvudet, till Falkenberg gäller det på riktigt, säger Erik.

För Trollhättebon Erik Jonsson var Göteborg City Arena hemmaplan med många inbjudna samarbetspartners och sponsorer på plats. Samtidigt som han ville ge dem en bra show var huvudprioritet att ta hem bilen och ha den hel till racet Falkenberg om drygt två veckor.
– I Göteborg ligger man på gränsen hela, hela tiden. Räckena är hårda och väldigt nära. Vill man prestera topptider gäller det att satsa till hundra procent, men mästerskapet är viktigare och det är på Falkenberg det gäller på riktigt, säger Jonsson.

Fjärdeplatsen i lördagens första race är Erik nöjd med, men han tvingades bryta det andra efter en sammanstötning med Matte Karlsson.
– Jag gjorde ett försök att gå på insidan, men antar att Matte inte såg mig och det gick som det gick. Tråkigt, men det är sånt som kan hända, fortsätter Erik.

Efter nästa race i Falkenberg har halva säsongen gått och Erik ligger i skrivande stund på andra plats i mästerskapstabellen, bakom Roar Lindland och framför Patrik Skoog.
– Vi har haft tre bra racehelger och jag fått lära mig Porschen. Allt har gått långt över förväntan och jag är supernöjd. Inför säsongen var allt nytt, körupplägget, bilen och organisationen. Men jag tycker vi alla har vuxit in i allt på ett bra sätt och jag är mer än nöjd. I Falkenberg kör vi återigen för mästerskapet och jag är superladdad, avslutar Jonsson.

Nästa race i Carrera – GT Cup går i Falkenberg den 6-7 juli. Biljetter kan köpas på ticnet.se

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda