Blött test utan tidtagning

En dryg handfull tappra Porsche-förare kämpade sig ut på ett plaskblött Anderstorp Raceway under fredagens andra testpass. Regnet vräkte ner och tidtagningen låg nere på grund av åska. Samtidigt stod resten av förarna tryggt under tak.

All tidtagning på Anderstorp Raceway slogs tidigare under dagen ut i samband med ett åsknedslag. Felet är lokaliserat och åtgärder är vidtagna, men när tidtagningen kan återupptas är fortfarande osäkert. Ändå kämpade sig en handfull förare ut på banan, något som kunde slutat illa för Roar Lindland.
– Jag fick vattenplaning på långa raksträckan, det var inget annat att göra än att bara följa med bilen. Blev lite otäckt när vi kom ut på gräset och det började hugga i sidled, men jag lyckades hålla mig rättvänd och bilen är helt oskadd, säger Roar.

Teamkollegan Matte Karlsson var även han ute på banan, där han också höll sig hela testpasset.
– Halva banan är helt okej, det är mest på raksträckorna det blir kritiskt när man får vattenplaning, säger Matte.

Meteorologerna förutspår bättre betydligt väder under lördagen. Kvalet startar klockan 09:30 och racet drar igång 13:00. Biljetter kan köpas på plats alternativt på www.ticnet.se

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda