Snabba Erik Jonsson ödmjuk inför GT Cup-premiären


Efter bara tre träningstillfällen har 22-åriga Erik Jonsson redan presterat varvtider i toppen av Carrera – GT Cup, trots att skillnaderna från fjolårets Seat i JTCC till årets Porsche 911 knappast kunde vara större.

– Porschen är helt ny för mig och det är stora skillnader på alla plan jämfört med JTCC-bilen. Ändå lyckades jag sätta tredje bästa tid under andra testdagen på Anderstorp, vilket så klart känns jäkligt bra, säger Jonsson.

Förra årets racingsäsong slutade med en andraplats i JTCC-mästerskapet för Jonsson när mästerskapsettan först blev diskvalificerad, men sedan återfick segern när Bilsportsförbundets disciplinnämnd återkallade domslutet.

Träningen inför säsongens Carrera – GT Cup har varit sparsam, förutom de officiella försäsongstesterna har Erik bara rattat bilen under ett eget shakedown på Kinnekulle. Ändå är målet att i slutet av säsongen nå en placering bland de fem främsta.

– Att köra Porschen riktigt snabbt kräver definitivt sin man, men jag är ödmjuk inför uppgiften och det kommer ta några tävlingar att komma in i det. Testerna visar att vi har farten med oss och vi tar de första tävlingarna som lektioner, men det är duktiga herrar i startfältet och jag kommer få kämpa för en topp fem-placering, avslutar Jonsson.

Hur det går för Erik och övriga startande i Carrera – GT Cup ser ni på lördag när det tillsammans med TTA Elitserien i Racing är säsongspremiär på Karlskoga Motorstadion. Tävlingen som startar 12:40 direktsänds även i TV10.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda