Skoog snabbast i GT Cup-test

Patrik Skoog var snabbaste föraren runt regnvåta Gelleråsen, tätt följd av Peter Jervemyr och ”Snickar-Matte” Karlsson när Carrera – GT Cup körde sitt första test under säsongspremiären av TTA – Elitserien i Racing.

Roar Lindland som hittills varit snabbast under försäsongstesterna fick se sig slagen med 12,9 hundradelar, och blev därmed fjärde snabbast. Femte snabbaste bilen runt banan rattades också av en norrman, Geir Svensen, med tiden 1,17.810.

Porsche-debutanten Erik Jonsson som under försäsongstesterna visat på bra fart mäktade bara med åttonde bästa med varvtiden 1,18.539, drygt två sekunder efter Skoog.

Av 19 anmälda förare till säsongspremiären var det bara elva som valde att testa. Övriga väntas på banan till lördagens kval 09:00.

Tidsschema Carrera – GT Cup
Lördag 12/5
09:00 – 09:20 Kval
12:40 – 13:20 Race

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda