Skoog: ”Nu gäller det bara att hålla i och segra”

Kampen hårdnar i Carrera – GT Cup inför Anderstorp där många vill stå överst på pallen. För Patrik Skoog gick premiären i Karlskoga bättre än väntat och nu erkänner han att pallen gett mersmak. Står han där igen på lördag?

– Visst är man alltid lite ödmjuk inför uppgiften innan, men premiären gav oss en bättre inledning på säsongen än vad jag hade hoppats på. Nu vill vi utveckla och stå kvar på pallen, den gav mersmak, säger Skoog.

Inför premären hoppades Skoog på en topp fem-placering totalt med någon pallplats under mästerskapet. I stället inledde han säsongen med en tredjeplats i Karlskoga och nu vill han definitivt stå där fler gånger under året.

Trots att Skoog bara någon enstaka gång tidigare tävlat på Anderstorp Raceway var han näst snabbast under försäsongstesterna på banan. Kanske är det vinterns många långlopp gjort sitt och varit en perfekt förberedelse inför säsongen.
– Känns jättespännande inför helgen, har visserligen kört väldigt lite på svenska banor inför säsongen, men lyckligtvis har ju Anderstorp en mer internationell prägel och påminner om banorna vi kör på utomlands. Får jag till en bra bil och gör ett bättre kval än i Karlskoga hoppas jag att stå på pallen igen, avslutar Skoog.

För mer information om helgens tävlingar se www.gtcup.se och www.ttagroup.se.
Biljetter till TTA – Elitserien i Racing på Anderstorp Raceway köps på www.ticnet.se.

Tidsschema Carrera – GT Cup, Anderstorp Raceway
Fredag 1/6 
09:35 – 10:15 Test
14:40 – 15:20 Test

Lördag 2/6
09:30 – 09:50 Kval
13:00 – 13:30 Race

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda