Patrik Skoog laddar inför premiären

Med Anderstorp-testets näst snabbaste varvtid, klassvinst i Gulf 12-timmars i Abu Dhabi och personbästa varvtider i tyska VLN på Nürburgring ser Patrik Skoog fram emot 2012 års säsong av Carrera – GT Cup extra mycket.
– I år spänner vi bågen högre. Förra årets mål att sluta topp fem nåddes inte riktigt, men nu gäller det den här säsongen. Får jag dessutom någon pallplacering är det bara bonus, säger Patrik om GT Cup-säsongen som har premiär till helgen.

Nytt för 2012 är dessutom att Patrik och hans team PFI Racing växer med en bil då Mikael Ljungström, Ferrita Racing, ställer upp i Carrera – GT Cup under PFI Racings gula DHL-färger.

Under säsongens första test på Gelleråsen i Karlskoga körde Patrik tillsammans med teamkollegan Peter Granstrand VLN på Nürburgring där de slutade på plats 38 efter flera nya personbästa varvtider på under nio minuter.

Trots många timmar i tävlingsbilen har alltså inte Patrik fått många timmar på svenska racingbanor. Ändå visade Patrik framfötterna genom att sätta testdagens näst snabbaste varvtid på Anderstorp.
– Det gick överraskande bra på Anderstorp och känslan är god inför premiären, säger Skoog.

Premiären av Carrera – GT Cup är 12/5 på Karlskoga Motorstadion tillsammans med TTA Elitserien i Racing och övriga supportklasser.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda