Norsk seger i Carrera – GT Cup-premiären

Norrmannen Roar Lindland kunde stabilt plocka hem segern i säsongspremiären av Carrera – GT Cup framför Porsche-debutanten Erik Jonsson på andraplats och Patrik Skoog på tredjeplats.

Lindland som startade från andra position tog direkt i starten hand om förstaplatsen som han sedan förvaltade väl under tävlingens 30 varv.

– Ett helt perfekt race, jag fick en toppenstart och gick ut tufft i början av racet. Märkte att däcken blev väl varma med knappt tio varv kvar, men kunde ta det lugnt ett par varv utan att riskera något. Perfekt race med en perfekt bil, säger Roar.

Erik Jonsson som i fjol körde JTCC skrällde redan under morgonens kval när han tog pole position före de tidigare testsnabbaste förarna. Jonsson tappade dock starten och trillade redan efter de första kurvorna ner till tredjeplatsen efter att Lindland och Arne Jörgensen passerat. När Jörgensen strax därpå bromsade på sig och tvingades bryta hade Jonsson bra fart och kunde utan problem behålla andraplatsen fram till målgång.

– Inte dåligt för en rookie, säger Jonsson lyckligt och fortsätter. Det var orutin i starten där det krävs mycket, men jag är jättenöjd och tackar teamet som gjort ett fantastiskt jobb.

En lika stor lucka som det var mellan Lindland och Jonsson var det ner till Patrik Skoog på tredjeplatsen, men som ändå ohotad bakifrån kunde behålla sin placering genom hela tävlingen.

– En fantastisk bil och bra lopp, bromsade på mig lite när jag låg nära Erik men kunde ändå hänga på honom, säger Skoog.

Fjärde- och femteplatsen stod mellan ”Snickar-Matte” Karlsson och Peter Jervemyr, men trots flera attacker lyckades inte Jervemyr passera och fick nöja sig med en femteplats.

Håkan Ricknäs och Michael Ljungström hade tidvis en bra kamp om sjätte- och sjundeplatsen, men slutade med att Ljungström bromsade på sig och gick rakt ut i sandfållan i Ejes kurva, han kunde dock ta sig tillbaka till asfalten och slutade sjua, drygt fem sekunder bakom Ricknäs.

1 Lindland 30 laps
2 Jonsson +3.278
3 Skoog +9.158
4 Karlsson +13.353
5 Jervemyr +13.979
6 Ricknäs +49.618
7 Ljungström +55.013
8 Löfqvist +1:05.404
9 Ødegaard +1:07.161
10 Svensen +1 lap

Kompletta resultat

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda