Jonsson tänker vara kvar i toppen

Från JTCC till pole position och andraplats i premiären av Carrera – GT Cup, så presenterade sig Porsche-debutanten Erik Jonsson och visade tydligt att han är att räkna med. Till helgens tävling på Anderstorp Raceway är han medveten om sin och bilens fart, och han tänker fortsätta vara bland de snabbaste.

– Vi fick till ett riktigt rökarkval, bra, men inte riktigt vad var jag hade räknat med, säger Jonsson och syftar på den pole position han tog i sitt första Porsche-kval någonsin. Körförhållandena var svårbemästrade med ojämnt fäste. Erik körde länge på slicks innan teamet gjorde en chansning och bytte till regndäck. Plötsligt hade de ett perfekt varv och start från första ruta.

– Vetskapen om att jag var snabbast låg i bakhuvudet, men trots pole räknade jag faktiskt inte med seger. Det krävs så mycket att ratta runt Porschen riktigt snabbt, och jag trodde att orutinen skulle lysa igenom. Därför var det riktigt kul när jag hängde på Lindland så bra som jag gjorde, och samtidigt höll Skoog bakom mig. De är inga dåliga förare precis, säger Jonsson.

Helgens tävling på Anderstop Raceway ser Jonsson optimistiskt på, samtidigt som han är laddad och ödmjuk. Han är medveten om att han nu kan utmana om segrarna, och tänker fortsätta göra så resten av säsongen.
– Nu blir det till att visa att det inte var en engångsföreteelse. Gäller att visa att jag faktiskt hör hemma i toppen, avslutar Jonsson.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda