Jervemyr: ”Jag ska ge Roar en rejäl kamp!”

Peter Jervemyr har högt ställda mål och lovar att utmana, leverera och i slutet av säsongen plocka hem mästerskapstiteln i Carrera – GT Cup.
– Det blir antingen jag eller Arne som segrar i mästerskapet, säger Peter.

Premiären av Carrera – GT Cup på Karlskoga Motorstadion innebar en femteplats för Peter Jervemyr, en plats han definitivt inte är nöjd med och tänker förbättra avsevärt inför nästa tävling på Anderstorp Raceway.
– Femteplatsen är naturligtvis inte rolig. Var trögstartad inför kvalet och fick inte till något bra varv. I stället gläds vi åt att jag under racet hade riktigt bra fart i bilen och var snabbare än Matte, men dessvärre kom jag inte om. Kanske är jag för gentlemannamässig och snäll, säger Peter.

Inför säsongen 2012 har Jevremyr och Arne Jörgensen lämnat Westlife Racing och tillsammans startat Jörgensen Racing Team, något som Peter erkänner har tagit mycket tid, energi och framför allt fokus från racingen.
– Det har varit mycket runtomkring, både med teamet och även mästerskapet. Men nu har vi världens bästa team och kommer att gå långt tillsammans. Målsättningen är att vi ska vara bäst, oavsett var vi kör, säger Peter.

Den andra juni är det dags för säsongens andra tävling, då på Anderstorp, något som Peter ser mycket fram emot, både banmässigt och körmässigt.
– Trivs jättebra på Anderstorp där jag tidigare kört väldigt snabbt med en 996:a, även om jag nu visserligen inte riktigt kommit in i 997:an ännu. Gillar ändå banan med sin härliga bredd och bankade kurvor, enda svenska banan som kan mäta sig med utländska. Nu ska jag bara hitta ännu mer fart i bilen och sen stå som segrare på lördag eftermiddag, säger Peter.

Till Roar Lindland hälsar Jervemyr att en tuff kamp definitivt är att vänta. Målet för Jörgensen Racing team är solklart; efter finalen i Göteborg den 29 september ska antingen Arne eller Peter stå som mästerskapssegrare.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda