Carrera – GT Cup laddar inför Anderstorp

Efter premiären i Karlskoga är en del förare glada, vissa frustrerade och desto fler sugna på revansch. Det kommer bli en tät fight på Anderstorp när Carrera – GT Cup kör säsongens andra deltävling.

Porsche-debutanten Erik Jonsson skrällde rejält när han i sitt första GT Cup-kval någonsin satte snabbaste varvtid och la beslag på pole position framför Roar Lindland på andra plats och Arne Jörgensen på tredje. Erik erkänner själv att orutinen lös igenom vid starten när han omgående tappade ledningen till Roar Lindland som direkt skapade en trygg lucka bakåt. Ändå imponerade Erik när han höll farten uppe och kunde köra över mållinjen som andra bil efter att Arne Jörgensen bromsat på sig och tvingats bryta.

Jörgensen var själv irriterad efter sitt misstag och lär knappast upprepa det på Anderstorp. Hans teamkamrat Peter Jervemyr sa dessutom nyligen att det antingen är han eller Arne som i slutet av säsongen står med mästerskapspokalen sin hand. Något de knappast är ensamma om att vilja. Även Roar Lindland och testsnabbaste Patrik Skoog och ”Snickar-Matte” Karlsson lär ha siktet inställt på samma sak. Erik Jonsson är även han en het kandidat om han lyckas hålla farten uppe hela säsongen.

Efter premiären på Karlskoga Motorstadion leder Roar Lindland förarmästerskapet med fem poäng framför Erik Jonsson. Genom Roars seger och ”Snickar-Matte” Karlssons fjärdeplats leder Flash Engineering teammästerskapet med tre poäng framför Jonsson Engineering och PFI Racing på tredjeplats.

I GT Cup kategori 2 med de äldre Porsche 911 GT3 Cup-bilarna, årsmodell 2005 – 2009, leder Johan Löfqvist mästerskapet efter klassvinst och en åttondeplats totalt på Gelleråsen. Bakom sig i tabellen har han Mats Anstrin på andra plats och Lars Gustafsson på tredje.

Andra deltävlingen i Carrera – GT Cup går den 2 juni på Anderstorp Raceway. Biljetter finns att köpa på www.ticnet.se
Se www.gtcup.se för mer information.

Ställning förarmästerskap
28 – Roar Lindland
23 – Erik Jonsson
16 – Patrik Skoog
13 – Matte Karlsson
11 – Peter Jervemyr
10 – Håkan Ricknäs
9 – Michael Ljungström
8 – Johan Löfqvist
7 – Petter Ödegaard
6 – Gier Svendsen
5 – Mats Anstrin
4 – Lars Gustafsson
3 – Jörgen Thuresson
1 – Arne Jörgensen
0 – David von Schinkel

Ställning förarmästerskap kategori 2
25 – Johan Löfqvist
20 – Mats Anstrin
16 – Lars Gustafsson
13 – Jörgen Thuresson

Ställning teammästerskap
15 – Flash Engineering
12 – Jonsson Engineering
10 – PFI Racing
8 – Jörgensen Racing Team
6 – Ricknäs Motorsport
5 – Team Ferrita Racing
4 – Trackslackers
3 – Procar Racing
2 – Anstrin Racing
1 – LG Racing

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda