Carrera – GT Cup 2012 är redo för premiär

Ny huvudserie, nytt mästerskap och nya konkurrenter. De 19 förarna är mer redo än någonsin när Carrera – GT Cup inleder säsongen under TTA – Elitserien i Racings första tävlingspremiär någonsin lördagen 12/5 på Karlskoga Motorstadion.

Försäsongstesterna på Karlskoga Motorstadion och Anderstorp Raceway har gett en glimt om vad som komma skall. Roar Lindland och Flash Engineering har under båda testerna varit snabbast tätt följd teamkamraten ”Snickar-Matte” Karlsson i Karlskoga och Patrik Skoog i Anderstorp. Skoog körde under den första testdagen i stället tyska VLN på Nürburgring med stor framgång.

Johan Löfqvist, som förra året tog mästerskapssilver, tampades med växellådsproblem under första testdagen och har satt sjunde respektive sjätte bästa varvtid under testdagarna. Löfqvist avslutade fjolårssäsongen med seger och lär vara att räkna med i år.

Vem som är snabbast under det allra första kvalet i årets säsong återstår att se. Klockan 09.00 på lördag den 12/5 får de 19 bilarna grönt ljus och 20 minuter senare vet vi vem som står i pole position inför eftermiddagens tävling. En helt ny säsong av Porsche-racing börjar i helgen.

Tidsschema Carrera – GT Cup, Karlskoga Motorstadion

Fredag 11/5
10:35 – 11:15 – Test
15:40 – 16:20 – Test

Lördag 12/5
09:00 – 09:20 – Kval
12:40 – 13:20 – Race

TV-sändningar

Viasat Motor
Tisdag 15/5
20.15

För mer information om team och förare i GT Cup 2012, besök www.gtcup.se
För mer information om tävlingshelgen, besök www.ttagroup.se.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda