Klasseger för Bender, Löfqvist och Skoog i Abu Dhabi

Svensktrion Mikael Bender, Johan Löfqvist och Patrik Skoog tog hand om klassegern och en sjätteplats totalt i Gulf 12-timmars på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.
– Det var en otrolig upplevelse och riktigt skönt att kunna ta hand om segern i vår klass. Det gick över förväntan och vi hade verkligen inte räknat med en så bra placering, säger Mikael Bender.

Patrik Skoog körde första stinten och klättrade stadigt under tävlingen. Under andra hälften av tävlingen var Skoog nära en stor incident.
– Det var ett par av förarna precis framför som snurrade i en av de snabbaste kurvorna på banan. Jag lyckades undvika det och plockade ett par platser. Totalt sett var tävlingen riktigt bra, en fantastisk bana och framförallt fick vi mycket körning. Vi har kört två Carrera Cup-säsonger på två dagar, säger Skoog.

Johan Löfqvist tog hand om andra och femte stinten och fick kämpa hårt med en förkylning i den arabiska värmen.
– Det var fysiskt jobbigt, men tävlingen var sjukt bra och detta var det överlägset bästa man gjort inom bilsport, säger Löfqvist.

Gulf 12-timmars markerade den första långloppstävlingen någonsin för GT-bilar på Yas Marina Circuit, en bana svensktrion enstämmigt hyllar.
– Det finns knappt ingen anläggning i hela världen som kan klå Yas Marina, man måste verkligen vara på plats för att förstå hur enorm den är, säger Bender.

Nästa Gulf 12-timmars körs i december det här året och Skoog, Bender och Löfqvist planerar att vara på plats igen då.
– Den här tävlingen gav verkligen mersmak och vi siktar på att köra igen i december, då kanske med en ännu högre slutplacering, säger Skoog.

Topp 10 – Gulf 12-timmars

1 AF Corse Ferrari 458 299 varv
2 Kessel Racing Ferrari 458 +2.636
3 United Autosports Audi R8 LMS +9.868
4 AF Corse Ferrari 458 +6 varv
5 Autorlando Porsche 911 GT3 R +12 varv
6 PFI Racing Porsche 911 GT3 Cup +18 varv
7 Bonaldi Motorsports Lamborghini Gallardo +19 varv
8 Lbanez Racing Service Norma M20F +21 varv
9 Team Lompech Sport Renault Megané +31 varv
10 Yas Marina Circuit Aston Martin +48 varv

Läs mer på www.gulf12hours.com.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda