Erik Jonsson satsar med eget team i GT Cup

22-åriga racingjunioren Erik Jonsson från Trollhättan har startat en satsning på två år i GT Cup med sitt eget team Jonsson Engineering.
– Det kommer att bli en stor utmaning för mig och teamet att få tävla med en Porsche, säger Jonsson.

Jonsson, som blev tvåa i JTCC 2011, kommer att tävla med en Porsche 911 GT3 Cup av årsmodell 2011 och målsättningen inför säsongen är blygsam, men bestämd.
– Vi är ödmjuka inför uppgiften och målsättningen med 2012 års säsong är i första hand att se och lära men jag sticker inte under stolen med att jag kommer att köra för att vinna, säger Jonsson.

GT Cup körs som supportklass till TTA – Elitserien i Racing 2012 och Jonsson ser fram emot att ge sig an den nya utmaningen.
– TTA:s upplägg med lite längre tävlingar och bra beprövade samt nya banor känns helt rätt och nu ser jag verkligen fram emot att få lära känna bilen på banan under vårens testdagar, säger Jonsson.

Årets första GT Cup-testdag körs den 13-14:e april på Karlskoga-banan i Värmland, samma bana som premiären går den 12:e maj. Som uppladdning inför den kommande säsongen genomförde Jonsson Vasaloppet – öppet spår i söndags.
– Det var en riktig genomkörare, det var väldigt skönt att få veta att fysiken och psyket är på topp nu till säsongen, säger Jonsson.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda