Skoog, Bender och Löfqvist till Abu Dhabi 12-timmars

Carrera Cup-förarna Patrik Skoog, Mikael Bender och Johan Löfqvist kommer att dela bil i Gulf 12-timmars på Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, för PFI Racing.
– Vi ser fram emot tävlingen, men det kommer absolut att bli en ordentlig utmaning med ett starkt startfält, säger Skoog.

Trion kommer att tävla med PFI Racings Porsche 911 GT3 Cup-bil som Skoog slutade på nionde plats med i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia. Bender, som är årets Porsche GT3 Cup Challenge-mästare, är förväntansfull.
– Det ska bli riktigt kul att köra den här tävlingen tillsammans med Patrik och Johan. Banan dessutom är ju ett kapitel för sig själv, det gäller att hålla tungan rätt i mun i 12 timmar, säger Bender.

PFI Racing är det hittills enda skandinaviska teamet i tävlingen och de kommer att möta hårt motstånd från stora team som Phoenix Racing och Schubert Motorsport.
– Det är tveklöst ett väldigt starkt startfält och vi är ödmjuka inför uppgiften. Men vi vill vara med och slåss i toppen av vår klass och det tycker jag att vi har goda förutsättningar för, säger Skoog.

För Löfqvist, som plockade hem silvermedaljen i årets GT3 Cup Challenge, blir Gulf 12-timmars hans internationella racingdebut.
– Tävlingen kommer att bli väldigt spännande. Jag förbereder mig bäst jag kan med simulator, filmer och en massa annat, säger Löfqvist.

Gulf 12-timmars tar maximalt emot 48 bilar i klasserna GT2 till GT4, inklusive bilar från entypsmästerskap som Ferrari Challenge och Carrera Cup. Tävlingen körs den 20:e januari 2012 och markerar det första långloppet någonsin på F1-banan Yas Marina Circuit.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda