Ferrita och PFI Racing hårdsatsar i GT3 Cup Challenge

Team Ferrita Racing gör comeback inom professionell motorsport i samarbete med etablerade PFI Racing. Satsningen görs i Porsche GT3 Cup Challenge och med två bilar i teamet till Micael Ljungström och Patrik Skoog blir de gula bilarna en maktfaktor i uppställningen.

Ferrita kommer med en helt ny bil med företagets vd Micael Ljungström som förare.
– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till racerbanorna, och jag ska göra allt för att ge Prins Carl Philip och de andra en match, säger en peppad Micael Ljungström.

Micael har erfarenhet av liknande satsningar från fyra tidigare säsonger som förare åt Team Ferrita Racing. Serien går som supportklass till den helt nya elitserien i racing som spås få ett stort massmedialt intresse med många av Sveriges mest kända racerförare bakom ratten, bland andra Jan ”Flash” Nilsson och Richard Göransson.

Bilarna som bygger på standardbilen Porsche 911 GT3 RS II av 997-modell kommer att kunna ses på åtta racerbanor i sommar på alltifrån Göteborgs City Race-arena till nya Tierp Stockholm Arena.

PFI Racings bil körs av teamägare Patrik Skoog, som har kört tre säsonger i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I PFI-teamet ingår också ytterligare bilar med deltagande i kategori två, Renault Junior Cup och en bil i Rally-SM.
– Jag ser verkligen fram emot säsongen med nya spännande banor och samarbetet med Ferrita och Micael som är en erfaren förare och vi kommer att sporra och lära av varandra, säger Patrik Skoog.

Porsche GT3 Cup Challenge har premiär i Karlskoga den 12:e maj.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda