It starts

20110409-071318.jpg

Carrera Cup cirkusen gästade i Karlskoga i dagarna två. För oss innebar det två jätte viktiga testdagar. Både förare och mekaniker behövde bekanta sig med den nya tyska skönheten som dagen till ära stod glänsande i sin nya skrud. Stripningen hade en outtröttlig Zet från Instalia jobbat med till klockan fem på morgonen.

Dag ett avlöste klarheterna varandra. Peter la jämna tider ute på banan, som gav ett utmärkt underlag för småjusteringar på bilen. Tiderna filades ner efter varje justering och det nya teamet började hitta sina roller. Oljebyte i växellådan avlöste krängningshämmare, däckstemperatur och tryck. När körningen var över var det dax att gå igenom alla bultarna i hela bilen…
Kvällen avrundade hela teamet på ett av Karlskogas finare restauranger… Typ…

Dag två började med att bilen kastades upp på setupbordet för lite hjulvinkelkoll. Justeringar utfördes samtidigt som bilen höjdes något, då factoryinställningarna gjort att bilen stundtals bottnat ur. Nu började cirkusen. Bilen kändes inte lika stabil i kurvorna längre och var riktigt nervös under inbromsning. Meckar och förare utväxlade information och försökte tygla den för dagen ovanligt bångstyriga tyskan. Mot slutet började bilen uppföra sig igen och vi ser ljust på nästa test tillfälle i Knutstorp. Innan vi kommer dit väntar en total genomgång av bilen, byten av oljor mm, mm, mm…

/Henrik

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda