Mycket gott & blandat

Vår Carrera cup premiär är över och Playground Racing är ännu en erfarenhet rikare. Helgens Stads race i Göteborg bjöd på underbart väder och åskådarna fick en bra show. Allt ifrån ett tight race till Porschar som försökte passera över medtävlande.

Hur gick det för oss då? Vi tacklade som vanligt uppgiften med en skopa självförtroende och ett småflin på läpparna. Det sex man starka teamet fipplade in i det sista med inställningar mm för att ge Peter dom små fördelarna han behövde ute på banan.

Kvalet kom och gick. Ansträngningarna gav en start i 11:e rutan. Starten gick sådär… och Peter hamnade bakom en långsammare bil som varv efter varv blockade omkörningsförsöken på den smala banan (finns inte så många ställen att köra om på). Vid ett tillfälligt hjärnsläpp dansade Peter in i barriären och knycklade till fram/bakskärm samt två fälgar. Trots det tog han bilen i mål på en hedrande 12:e plats.

På grund av den korta tiden mellan racen blev det nu en febril aktivitet på mekanikerna. Skärmar bucklades ut, fälgar byttes och bilen fick lite små justeringar för att gå rakt igen.

Race två blev lite snopet. Redan efter två varv började bilen varna för oljetrycket. För att spara bilen hade Peter inget annat val än att svänga in i depån och sedermera bryta.

Efter en snabb lastning rullade  Playground Racing mot Stockholm och tackade Carrera Cup, Vädret, åskådarna och till och med Göteborg stad, som dagarna till ära visade sig på sin bästa sida…

/Henrik

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda