Vi var bra, du var sådär…

Första tävlingen är till ända med blandade resultat. På träningarna innan kvalet bekantade sig Peter mer med bilen och sin vana trogen började varvtiderna krypa ner. I kvalet hade han hunnit fått upp farten bra och tog pole med 1,5sek till tvåan. Nu vore det ju bra om Peter hade nöjt sig med dom varvtiderna, men det vore inte riktigt vår stil. Starten i race 1 gick och peter trycker på från pole. Av någon anledning får han nu en brinnande nyfikenhet att ta reda på hur långt ut i lecafållan man kan pressa ut en 997:a. Grundliga som vi är så tog vi vetenskapligt reda på just det. Svar: ca 40m. Nu fick vi mekaniker lite att stå i. Skruva isär bilen, sanera bort ca 60L lekakulor, bort med skadad plast, blås rent allt och skruva ihop. 20min efter vi började skruva satt Peter i bilen ute på banan och linade upp inför race två. Placering: längst bak. Peter är vid det här laget riktigt revanschsugen. Han jobbar sig snabbt upp genom fältet, men utan en framspoiler klarade han inte riktigt hela vägen. Slutresultatet blev tvåa. Ett helt ok resultat med tanke på att däcken var sop slut redan vid race 2:s start och avsaknad av downforce fram pga kasserad spoiler. Totalresultat: lärorikt…

/Henrik

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda