Carrera Cup-bilen på plats i garaget.

Så skönt att våren nu äntligen börjar visa sig på riktigt, trots massor av snö och iskalla nätter. Vi på Playground har nu lagt ner vinterträningen med snowboard, skoteråkning och annat för att koncentrera oss på den nyinköpta Carrera Cup-bilen, som nu står i vårt garage i Solna. Bilen är en 09:a och har ju levt ett liv som racerbil förut, något som syns på karossen i form av diverse småbucklor och skrapmärken. Det första vi gjorde var att strippa bilen på lösa delar och ta bort gammal dekor för att att kunna fixa till plåt och lack. Dessutom har vi börjat gå igenom bilen ordentligt så vi kan vara säkra på att den funkar till 100 procent när vi väl börjar tävla. Till hjälp med detta jobb har vi MTech som jobbar för fullt med att uppdatera Porschens teknik.
Det märks att racingpremiären är på G, Formel 1 kör ju sin premiärtävling i Bahrain helgen 12-13 mars, och här på hemmaplan dimper det ner nyheter kring Carrera Cup var och varannan dag. Senast att skådisen Stefan Sauk efter att ha fått sparken från Lets Dance nu satsar på att köra Porsche i Sveriges tätaste racingserie, frågan är om det går bättre med dansen nu? Skämt åsido, Stefan har bra racingerfarenhet och vana vid fart efter några säsonger i Radical. Förutom Stefan är andra nya namn Robin Rudholm som blir ny chaffis i Xlander, som mästaren Jocke Mangs nu lämnar för att köra för Westlife. Så här långt är 28 bilar anmälda i serien, för övrigt också det startnummer som Playground får. Vi ser fram mot att snart få testa den nya bilen och återkommer snart med nyheter kring Carrera Cup.
I garaget pågår också annan verksamhet, våra 4 racekartar är nu ihopplockade och redo för vårens tester och tävlingar, vi mekar också GT2-Porschen med i första hand mer hästkrafter som målsättning. Som planeringen ser ut nu kommer den köras i några Porsche Sports Cup-tävlingar under säsongen samt i Nordic Supercar-tävlingen på Anderstorp i samband med Race Legends-spektaklet där ett gäng gamla F1-stjärnor skall tampas på banan och där också Roxette skall göra sin comebackspelning. En spännande säsong väntar med andra ord. Hörs snart igen.
Bloggbilder 017
Twitter
pm gbox mtech ferrita soda