Playground vann Lagracet i gokart!

Nya handikappsystemet skulle göra kvällens lopp mycket intressant. Överaskande nog var det ingen som protesterade när nya reglerna presenterades. De lag som hamnade på efterkälken såg fram emot en tuff men inte omöjlig uppgift. Reglerna i korthet innebar enkelt sagt att de lag som innehöll större storleken förare fick ett eller två varvs försprång på lättviktarna. Lagen vägdes in före loppet och snittvikt räknades ut på varje lag. Lag vars snittvikt var mellan 70-85 kg erhölls ett varv i handikapp och över 85 kg i snittvikt innebar två varv försprång.
Nya laget Rickhamre & Lorén var snabbast i kvalet före Nicke & Stavros, Playground och Markens Hjältar. Värt att nämna är att de två sistnämnda fått två varv handikapp medans de två första helt saknade handikapp. Femma skulle Micke & Olle starta, före Eric & Macco, ASSA och Handelsbanken. Gashäng grejade nionde plats och sist hamnade Ericsson med en otroligt slö bil som gavs till Rickhamre & Lorén då bilarna lottades om före start.
När starten gått hade redan handikappvarven delats ut och aldrig har så många stirrat på monitorerna och bevakat sina försprång som under detta race. Playground tog direkt hand om ledningen och behöll den hela vägen i mål. Sämre gick det för Rickhamre & Lorén som tvingades byta bil och då tappade värdefull tid. Nicke & Stavros kämpade sig långsamt upp genom fältet och låg i slutskedet trea, bara meter efter Markens Hjältar. En svartflagg för Stavros gjorde att han missade silverplatsen, men trea lyckades han bli ändå! Olle & Micke rullade in på fjärdeplats strax före Rickhamre & Lorén, Eric & Macco och ASSA. Julia i Gashäng bärgade en åttonde plats åt sitt lag före Handelsbanken och Ericsson!

Johan_Amtner2

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda